DuelMastersExtra

Opis forum

• Nie jesteÅ› zalogowany.
  • Polecamy: Gry

• Index
  •  » Naruto
  •  » Naruto - inna karcianka czy kolejna kopia?

#1 2007-12-25 14:35:24

r@fcio14

Administrator

1341410
Punktów :   

Naruto - inna karcianka czy kolejna kopia?

Naruto to nowa gra która wysz³a niedawno. Jest ona podobna do duela ale w bardzo ma³ym stopniu, teraz porównam jakie rzeczy ma podobne naruto i duel, oraz podam ich ró¿nicê - Chakra (czakra) to tak jak w duelu mana, ale nie musisz jej dodawaæ w ka¿dej kolejce, w naruto zadziwi³o mnie to ¿e s± stwory które wchodz± za 0 Chakry, czyli jak masz takiego stwora w rêce który ma w ¶rodku ( na gwie¼dzie napisane 0) z podobieñstw to raczej tyle, teraz czas na podanie ró¿nic - w Naruto licz± siê nazwy czyli jak masz np. kartê o nazwie Rock Lee, to rysunki s± niewa¿ne, mo¿esz mieæ 3 takie same nazwy w decku, nie zwa¿aj±c na rysunki, czyli to bardzo g³upio;/, a w duelu mo¿esz mieæ 4 powtórki w talii, w naruto mo¿esz mieæ tylko 40 kart w decku i ani mniej ani wiêcej, w duelu nieszkoñczono¶æ, oznaczenia w naruto 0 kó³ek czyli nic to common, 1 kó³ko to uncommon, 2 kó³ka to rare, a 3 kó³ka to Super Rare,a w duelu kó³ko to common, romb to uncomon,gwiazda to rare, gwiazda w kó³ku Very Rare a taki jakby krzy¿ to Super Rare, w naruto ka¿dy zaczyna z 0 reward i ¿eby wygraæ musimy atakowaæ przeciwnika a¿ uzbiera 10 takich, kolejn± rzecz± jest branie kart do rêki w naruto 6 a w duelu 5 czyli niewielka ró¿nica, w naruto aby dowiedzieæ siê kto zaczyna rzuca siê flipem, czyli takim co¶ jak moneta (Flip jest do³±czony do ka¿dego startera), a w duelu g³ownie sprawdza siê który stwór wylosowany ma wiêksz± moc, cywilizacje w naruto jest: Fire (ogieñ), Water (woda), Wind (wiatr), Earth (ziemia), Lighting (¶wiat³o), a w duelu Natura, Ogieñ ,Woda, ¦wiat³o, Ciemno¶æ, ³±czenie w teamy
_______
|            |
|            |
|____2/1|   <------  to jest moc zdrowego a ta na boku gdy jest ranny masz liczby za i przed
te pierwsze liczby to s± tylko wtedy gdy jest góra teamu a te z tylu s± gdy masz karty za pierwsza karta czyli headem w teamie mog± byæ najwiêcej 3 ninja. Teamy s± tylko 3 osobowe, a wed³ug mnie odpowiednik tego w duelu s± to evolucje, te ró¿nice mo¿na by wymieniaæ jeszcze d³ugo. Naruto to najtrudniejsza do zrozumienia karcianka, ale je¿eli siê jej nauczy to ju¿ z gry na grê bêdzie wam ³atwiej graæ. Najlepiej zrobiæ talie 2 lub 3 cywilizacyjne, a pocz±tkuj±cym (sam nim jestem) radzê zrobiæ taliê dwucywilizacyjn± Fire Water (ogieñ) (woda). W naruto radzê kupowaæ startery z serii pi±tej poniewa¿ jest to najlepszy starter i w³a¶nie w ¶rodku jest talia Woda Ogieñ, taki starter z serii pi±tej dosta³em w³a¶nie wczoraj pod choinkê. W naruto podobaj± mi siê obrazki kart. Tak wiêc podsumowywuj±c naruto to specyficzna karcianka i nie jest ona podobna do duela, no mo¿e w bardzo ma³ym stopniu, ale g³ównie nie. Gdyby jaka¶ firma wykupi³a licencjê od wizardsa to prawdopodobnie nie zacz±³bym przygody z Naruto, oczywi¶cie duel bêdzie dalej numerem 1 ale bêde w niego ju¿ mniej gra³, jest jeszcze szansa ¿eby u nas w Krakowie w sklepie smok sprowadzali karty duela z Japonii, ja liczê ¿e wykupi± licencjê duela i znowu bêdziemy mogli w niego graæ.
oto link do wyszukiwarki kart Naruto   http://www.bandaicg.com/naruto/cardlists.html

Enjoy:D
by rafcio14

#2 2007-12-25 15:04:09

Duelek

Administrator

10940477
Punktów :   

Re: Naruto - inna karcianka czy kolejna kopia?

Gratulacje art oceniam na 7/6 pzdr 4 U . Teraz wiem co to Naruto TCG

#3 2007-12-25 15:11:42

r@fcio14

Administrator

1341410
Punktów :   

Re: Naruto - inna karcianka czy kolejna kopia?

Duelek nie Naruto TCG tylko Naruto CCG ;D

• Index
  •  » Naruto
  •  » Naruto - inna karcianka czy kolejna kopia?

Stopka forum

RSS